Prinsenbeek | straatinfo

inbraak politie meldingen

Politie arresteert vier woninginbrekers op heterdaad

inbraak

Prinsenbeek - Dankzij oplettende buurtbewoners kon de politie donderdagochtend 22 augustus 2013 vier woninginbrekers inrekenen. Het viertal is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex van de politie.

Verdacht

Rond 09.10 uur meldden buurtbewoners een verdachte situatie in de omgevingVliet / Bongerd in Prinsenbeek. Men zag een grijze VW Polo door de wijkrondrijden met vier inzittenden. De mannen in de auto hadden opvallende veelinteresse in de huizen en keken op diverse plekken opvallend en erg verdachtnaar binnen. De bewuste auto was gisteren ook al onder verdachte omstandighedenin de wijk gesignaleerd

Arrestaties

De gewaarschuwde agenten traceerden de grijze VW Polo. Er zatentwee mannen in de auto, die een smoesje ophingen over hun aanwezigheid in debuurt. Even later kwamen de twee andere mannen hardlopend een brandgang uit.Bij het zien van politiehond Basko kozen de wegrennende verdachte eieren voorhun geld en staakten hun vlucht. Gezien alle omstandigheden werd het viertalwerd meteen ingerekend door de politie.Het gaat om twee mannen uit's-Gravenhage (20 en 21) en twee mannen uit Wateringen (20 en 22). Hun auto werdin beslag genomen.

inbraak

Nader onderzoek wees dat er rond diezelfde tijd eeninbraak/insluiping in een woning in de nabij gelegen Zuidlaan heeft plaatsgevonden. Het is op dit moment nog niet duidelijk of daar daadwerkelijk iets uitdie woning is gestolen. Uit sporen blijkt overigens wel dat er daders in dewoning zijn geweest.

112 daar vang je boeven mee!

In deze situatie konden agenten meteen in actie komen, omdatgetuigen snel alarm sloegen. De politie vraagt om verdachte situaties meteen temelden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen.Zeker als u getuige bent van geweld, inbraak of een overval. Het landelijkenummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Soortgelijke berichten

Woninginbrekers Vierpolders op heterdaad betrapt
Vierpolders

Politie arresteert inbreker op heterdaad
Tilburg

Woninginbrekers aangehouden
Waalre

Aanhouding woninginbrekers
Abcoude

Woninginbrekers aangehouden
Naaldwijk

Woninginbrekers aangehouden
Veenendaal

Woninginbrekers aangehouden
Alkmaar

Woninginbrekers aangehouden
Nieuwegein

Politie arresteert aanrander
Venray

2 Woninginbrekers aangehouden
Haarlem

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio